imagenes cabecro banner generico alternativ covid wed.png

El principi actiu del cànnabis podria pal·liar complicacions greus de la Covid


ATENCION!!!Articulo en catalan

El tetrahidrocannabinol o THC, un dels principis actius del cànnabis, podria ser efectiu per combatre algunes complicacions respiratòries greus de la Covid, segons assenyalen estudis independents fets per diversos equips de científics.

Es tracta de l'administració de forma controlada del principi actiu del cànnabis o marihuana i no del consum d'aquesta planta en sí.

Els estudis més recents els han publicat investigadors de la Universitat de Carolina del Sud, liderats per Amira Mohammed i Mitzi Nagarkatti.

foto articulo botanica alternativa covidweed.png

Publicat a Frontiers in Pharmacology, els autors expliquen que no han investigat els efectes del THC en la Covid, sinó en la síndrome d'insuficiència respiratòria aguda (ARDS en anglès), una complicació amb elevat risc de mort que pot sorgir després d'una infecció pel bacteri Staphylococcus aureus.

En l'experiment es van exposar ratolins a l'enterotoxina produïda per aquest bacteri, anomenada SEB i molt tòxica per a l'organisme. El 100% dels que van rebre THC es van curar.

El que fa pensar als investigadors que el THC també seria útil en certes complicacions respiratòries greus de la Covid és que tenen un mecanisme semblant. La SEB produeix una gran reacció del sistema immunitari, el que s'anomena una tempesta de citocines, proteïnes clau en la comunicació cel·lular. Tenen un paper molt actiu en el sistema de defensa.

S'ha vist que en la Covid es produeix un gran alliberament de citocines, una reacció desmesurada del sistema immunitari. I que això és el que sovint provoca lesions pulmonars i falla multiorgànica.

Lee el resto del articulo en:

Link (Externo) www.ccma.cat

Extracto de articulo tomado del website digital "ccma"